Veel eetkamersets zijn verkrijgbaar met of zonder stoelen. Bij de aanschaf van een tafel en stoelen zijn er een aantal zaken waar u op moet letten. Wanneer u op zoek bent naar een tafel en stoelen, moet u er rekening mee houden hoeveel mensen de tafel regelmatig zullen gebruiken. Als je een kleine eetkamer hebt, kan het zijn dat je niet alle stoelen kunt plaatsen die je wilt. Meestal is een ronde tafel het beste voor een kleine kamer, en als je een grote kamer hebt, ben je vrij om een ​​klaptafel of een uitschuifbare tafel te kiezen. Een klaptafel kan gemakkelijk gebruikt worden voor speciale evenementen, of als je gewoon een grote eettafel wilt hebben zonder zoveel stoelen. Een uitschuifbare tafel is ook handig als je een grote kamer hebt, maar tijdens intieme familiemaaltijden toch een gezellig zitje nodig hebt.

Nadat je het type eettafel hebt gekozen dat je wilt, moet je beslissen of je fauteuils of alleen fauteuils wilt. Hier zijn geen regels voor, maar meestal is een fauteuil een fauteuil als deze één enkele zitting heeft en de stoel door slechts één persoon wordt gebruikt. Het zou zeldzaam zijn om een ​​stoel te hebben die slechts één persoon ondersteunt met zijn gebogen rugleuning, zelfs als het een voetenbank is. Sommige fauteuils hebben dezelfde rugleuning en zitting, dat zijn armloze stoelen.

Je moet ook nadenken over het type afwerking dat je wilt voor je eettafel. De standaard afwerkingen die beschikbaar zijn voor eetkamertafels zijn eiken, grenen en esdoorn. Tegenwoordig zijn kersen, elzen en mahonie echter overal verkrijgbaar. Sommige eettafels hebben een toplaag die makkelijk gepolijst kan worden terwijl sommige een reliëf toplaag hebben waar meer inspanning nodig kan zijn. U kunt ook de dikte van het tafelblad naar eigen voorkeur kiezen. Er zijn hoge tafels beschikbaar waar u zich geen zorgen hoeft te maken over tafelhoeken aangezien u ervoor kunt kiezen om aan de achterzijde een folder te plaatsen.

De keuze van eettafels hangt af van hoe groot uw gezin is. U kunt echter een tafel kopen die kan worden uitgebreid als uw gezin groeit, of u kunt er een kiezen die perfect bij uw bestaande eetkamer past. Het belangrijkste om te onthouden is dat de kleur van uw eettafel moet passen bij uw kamer en bij de smaak van uw gezin.